Geschiedenis

 

De eerste viswinkel van Atlantic werd geopend eind jaren tachtig, aan de Hoefkade in Den Haag. Daarna volgden al gauw een haringsnijderij en een marktkraam. Vanwege de ruime ervaring met het verwerken van vis en het snijden van haring werd er ook een opleiding voor haring snijders gestart, en begon Atlantic met het detacheren van personeel. Inmiddels zijn er winkels in Rotterdam en Leiden, een vershandel in Den Haag en staat Atlantic op meerdere locaties met een kraam op de markt.

De volgende uitdaging is de opening van een winkel in Turkije, hiervoor zijn de voorbereidingen al in volle gang.

1989

De eerste winkel van de Tagi broers werd geopend, aan de Hoefkade in Den Haag.

2006

Het eerste jaar dat Vishandel Atlantic in de prijzen viel bij de AD haringtest. De derde plaats werd binnengesleept, en daarmee mooie aandacht uit heel Nederland.

2007

Vishandel Atlantic won de eerste prijs bij de haringtest die het Leidsch Dagblad uitvoerde, wat een eer!

2008

Samenwerkingsverband met Sir Fish, een Noors productiebedrijf, werd gestart. Dit maakte het mogelijk om met de ambachtelijke aanpak tegen de stroom in te zwemmen en de mooie haring waar we nu bekend om staan op grote schaal te verwerken en leveren.

Bron: Robbert Schuddeboom (2015)

2012

De eerste AD haringtest werd gewonnen door Vishandel Atlantic Leiden, het enige bedrijf dat een 10 scoorde. Niet alleen dat, van de top 5 kregen 4 winkels hun haring ook geleverd van Atlantic!

Bron: Algemeen Dagblad (2012)

2013

Voor het tweede jaar op rij won Vishandel Atlantic Leiden de AD haringtest. De omzet verdubbelde dit jaar, en op de zaterdagmarkt verkocht Atlantic soms wel 10,000 maatjes!

Bron: Leidse Glibber (2013)

2014

Wederom werd de AD haringtest gewonnen door Vishandel Atlantic, ditmaal door de winkel in Rotterdam. Volgens het Algemeen Dagblad was de haring zilt, romig en van topkwaliteit.

2016

De voorbereidingen zijn begonnen om de eerste winkel in Turkije van Atlantic te openen.